De Beste Alarmsystemen

Wat je moet weten voordat je een alarmsysteem in een ouder huis installeert

Geplaatst door 08-10-2022 11:36 door Rianne Wesselink

Voor veel huiseigenaren kan het installeren van een alarmsysteem in een ouder huis een ontmoedigende taak zijn. Met een verouderd bedradingssysteem en potentiële veiligheidsproblemen is het belangrijk om te begrijpen waar je op moet letten bij het installeren van een alarmsysteem in een ouder huis.

Controleer eerst altijd of er rook- en koolmonoxidemelders zijn. In oudere huizen zijn deze detectoren misschien niet meer in staat om brand en koolmonoxide op te sporen. Zorg ervoor dat je een rook- en koolmonoxidedetector installeert die voldoet aan de brandveiligheidseisen van je staat en gemeente.

Het tweede waar je rekening mee moet houden is de bedrading van het huis. Veel oudere huizen zijn bedraad zonder de huidige veiligheidsnormen in het achterhoofd. Controleer de bedrading van het huis om er zeker van te zijn dat die niet beschadigd of rafelig is. Als het nodig is om de bedrading bij te werken, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien.

Overweeg ten derde om de integriteit van de ramen en deuren van het huis te controleren. Bij een inbraakalarmsysteem zijn ingangspunten het belangrijkste doelwit voor een inbreker. Controleer of de ramen en deuren veilig en up-to-date zijn. Voor een extra beveiligingslaag kun je overwegen om raam- en deursloten te installeren die een sleutelcode of RFID-tag vereisen.

Ten vierde, houd rekening met de omgeving van het huis. Het installeren van een alarmsysteem in een ouder huis kan tijdrovend en kostbaar zijn, dus overweeg de locatie voordat je in de installatie investeert. Als het huis zich in een gebied met veel criminaliteit bevindt, kan het zinvoller zijn om te investeren in een uitgebreider systeem met extra sensoren en bewakingsopties.

Controleer tenslotte de dekking van je huiseigenarenverzekering. Veel verzekeringen dekken beschadigde of gestolen voorwerpen mogelijk niet volledig als er geen huisalarmsysteem is geïnstalleerd.

Het installeren van een alarmsysteem in een ouder huis is geen kleine taak. Neem de tijd om ervoor te zorgen dat het huis up-to-date en veilig is voordat je aan het installatieproces begint. Met deze punten in gedachten kun je er zeker van zijn dat jij en je huis veilig zijn.