De Beste Alarmsystemen
Inzicht in de verschillen tussen bewaakte en onbewaakte alarmsystemen

Inzicht in de verschillen tussen bewaakte en onbewaakte alarmsystemen

Geplaatst door 20-01-2023 20:48 door Sophie Jacobiatus

Als het gaat om veiligheid en beveiliging is een alarmsysteem een must voor elk huis of bedrijf. Hoewel de meeste alarmsystemen basisfuncties bieden zoals bewegingssensoren, zijn er twee soorten alarmsystemen die verschillende niveaus van veiligheid en bescherming bieden: bewaakte alarmsystemen en onbewaakte alarmsystemen. Inzicht in de verschillen tussen deze twee soorten alarmsystemen is de sleutel tot het kiezen van de juiste voor jouw behoeften.

Een bewaakt alarmsysteem is een systeem dat te allen tijde wordt bewaakt door een centrale meldkamer. Als het alarm afgaat - of dat nu door een inbraak of een ander beveiligingsprobleem is - wordt deze centrale op de hoogte gebracht en kan in real time reageren. Dit type alarmsysteem is ideaal voor bedrijven of woningen die 24 uur per dag bewaking nodig hebben.

Een onbewaakt alarmsysteem daarentegen is niet verbonden met een centrale meldkamer. Dit betekent dat wanneer het alarm wordt geactiveerd, er geen hulp van buitenaf wordt ingelicht en dat er niet wordt gereageerd. Hoewel een onbewaakt systeem voldoende kan zijn voor oudere woningen die geen constant toezicht nodig hebben, is het belangrijk op te merken dat er geen garantie is op reactie in geval van een inbraak, tenzij de huiseigenaren extra veiligheidsmaatregelen hebben genomen.

De keuze voor een bewaakt of onbewaakt alarmsysteem is uiteindelijk een persoonlijke die gebaseerd moet zijn op het niveau van beveiliging en bescherming dat nodig is. Bewaakte systemen bieden een grondiger dekking en maken een onmiddellijke reactie bij inbraak mogelijk. Onbewaakte systemen bieden meer elementaire bescherming, maar missen de extra veiligheidsvoordelen van 24/7 bewaking. Welk systeem je ook kiest, het is belangrijk om de verschillen tussen deze twee soorten alarmen te kennen om de beste beslissing voor je huis of bedrijf te nemen.